Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la MAEIE

  • 24 Noiembrie 2022 14:00
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la MAEIE

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, s-a prezentat astăzi, 24 noiembrie, la Sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce a fost convocat de ministrul Nicu Popescu, în semn de protest față de bombardarea de către Moscova a infrastructurii civile Ucrainene, fapt ce a lăsat în seara zilei de ieri, pentru câteva ore, majoritatea localităților din Republica Moldova fără electricitate, scrie Radio Chișinău.

La ieșire, diplomatul a declarat jurnaliștilor că au fost puse în discuție relațiile bilaterale, dar și evenimentele care au loc în Ucraina, inclusiv negocierile dintre Rusia, SUA și NATO privind presupuse garanții de securitate.

„Bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră. Au fost pene de curent masive în toată țara, inclusiv în Chișinău și în sediul Ministerului de Externe. Am dat instrucțiuni ca ambasadorul Rusiei să fie chemat pentru explicații”, scria ieri ministrul Nicu Popescu pe contul său de Twitter.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău