Ambasadorul Federației ruse este convocat la MAEIE

  • 21 Aprilie 2022 08:12
Ambasadorul Federației ruse este convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrări Europene al R. Moldova l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețiv, din cauza declarației „reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse”, la adresa Președintelui Republicii Moldova”. Ministerul califică declarația drept „retorica neconstructivă și inacceptabilă, iar evenimentele istorice fiind instrumentalizate în scopuri de propagandă, a anunțat purtătorului de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă:

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova, Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Comentariul recomandă Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să ia cunoștință de textul discursului Președintei Maia Sandu, „care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări. MAEIE subliniază că deciziile adoptate recent în Parlamentul Republicii Moldova reprezintă un drept suveran al țării noastre. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”.

Legea privind interzicerea unor simboluri militare a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Documentul vizează interzicerea confecționării, promovării sau răspândirii panglicii Sfântului Gheorghe și a liderelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat ieri că aceasta este o adevărată trădare și că astfel de decizii provoacă o profundă îngrijorare și indignare. Zaharova a îndemnat autoritățile de la Chișinău sa se abțină de la anumite declarații, subliniind că, în caz contrar, „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău