Ambasadorul Chișinăului la București: Mulți români consideră că nu ai ce vedea deosebit în R. Moldova

  • 22 Februarie 2018 16:36
Ambasadorul Chișinăului la București: Mulți români consideră că nu ai ce vedea deosebit în R. Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a declarat joi că mulți români consideră că nu au ce vizita în Republica Moldova deosebit de ceea ce este în România, din cauză că cele două națiuni împărtășesc aceeași limbă și aceeași istorie.

Diplomatul a participat la o conferință de presă la care a fost prezentată campania de promovare a Republicii Moldova, eveniment desfășurat în cadrul Târgului de Turism al României.

Gribincea a spus că promovarea țării sale, din punct de vedere turistic, în România, „nu este o sarcină ușoară". „Pe de o parte, din cauză că împărtășim aceeași istorie, suntem același popor, vorbim aceeași limbă, mulți români din țară consideră că nu ai ce vedea în Republica Moldova deosebit de ceea ce este în România", a detaliat el.

Totuși, a punctat el, în privința Republicii Moldova realitatea deseori este cu totul alta decât cea prezentată de mass-media. „În opinia mea, Moldova are toate ingredientele necesare pentru a fi o destinație turistică atractivă (...) În pofida unor tensiuni politice despre care deseori citim în presă, Moldova este o țară sigură", a punctat el.

Mihai Gribincea a amintit că în 2013 Republica Moldova a fost prezentată, de către publicația Lonely Planet, drept „cea mai nevizitată țară europeană" și, în context, a evidențiat evoluția imaginii țării sale.

În prezent, turismul în Republica Moldova este promovat printr-o amplă campanie, desfășurată sub titulatura „Fii oaspetele nostru". Spotul care face parte din respectiva campanie prezintă un actor asemănător lui Brad Pitt ce ajunge, accidental, să fie găzduit de oameni din satele Moldovei.

„Dostoievski zicea că frumusețea va salva lumea. Dacă mergeți în Moldova, veți descoperi cele mai frumoase femei. Dacă vreți să întâlniți actori celebri, mergeți în Moldova și îl întâlniți pe Brad Pitt", a spus actorul moldovean Dorian Boguță, care a prezentat conferința.

Interpretul din clipul de promovare, Roland Huisman, a spus că a fost remarcat de echipa filmului "pe stradă", în Chișinău.

La filmări, într-un sat din Republica Moldova, el a povestit că a întâlnit o bătrână care nu mai părăsise localitatea sa de 20 de ani. „I-am spus 'Trăiți într o lume mică' iar ea a zis 'Nu' și a arătat către plasma din casa ei" și-a amintit Huisman. Astfel, actorul a descris Republica Moldova, prin propria experiență, ca fiind un loc în care există „contraste frumoase".

Republica Moldova a fost votată de către National Geographic, Lonely Planet și New York Post drept una din cele 10 destinații de top ale anului 2018. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău