Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, E.S. Stanislav Kázecký în vizită la USM

  • 17 Ianuarie 2023 09:44
Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, E.S. Stanislav Kázecký în vizită la USM

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov și prorectorul Aurelia Hanganu au avut ieri, 16 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Cehiei în Republica Moldova, E. S. Stanislav Kázecký, se arată în comunicatul USM.

Discuțiile au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din Cehia.

Rectorul USM, Igor Șarov a vorbit despre rolul și locul Universității de Stat din Moldova în arealul învățământului superior din țara noastră.

La rândul său, E. S. Stanislav Kázecký a prezentat oportunitățile de susținere a participării USM în cadrul  Clusterului Universitar al Parteneriatului Estic, inițiativă promovată de Universitatea Carolină, la care USM a aderat la 19 octombrie 2022. Clusterul își propune impulsionarea colaborării multilaterale pe dimensiunile educației, științei și cercetării, în care universitățile din țările parteneriatului estic și membre a UE participă ca parteneri egali.

Alte subiecte discutate au fost: posibilitatea organizării mobilităților academice pentru studenți, efectuarea schimbului de experiență între cadrele didactice, participarea studenților și cadrelor didactice la evenimentele cu caracter științific organizate de instituțiile de învățământ superior din ambele țări etc.

La final, părțile și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea proiectelor comune de colaborare în domeniul învățământului superior și de cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău