Ambasadorul Belarusului, convocat de urgență la MAEIE în legătură cu harta prezentată de Lukașenko

  • 02 Martie 2022 12:03
Ambasadorul Belarusului, convocat de urgență la MAEIE în legătură cu harta prezentată de Lukașenko

„În spațiul public circulă mai multe speculații referitoare la anumite fotografii cu imaginea unei hărți afișate în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus. În acest context, MAEIE a convocat de urgență ambasadorul Republicii Belarus pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și solicitarea explicațiilor referitoare la referințele la țara noastră. În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat că este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). 

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, „care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate.
Autoritățile fac apel la calm, păstrarea vigilenței și informarea doar din surse oficiale și credibile”.
 
Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a demonstrat Consiliului de Securitate de la Minsk o hartă strategică în care sunt incluse teritoriile Belarusului, Ucrainei, Rusiei și Republicii Moldova. Harta pare să fie una tactică de război unde sunt conturate săgeți de culoare roșie, majoritatea pe teritoriul Ucrainei care coincid cu direcțiile de invazie folosite deja de Rusia, o parte cu ajutorul Belarusului. Una dintre săgeți indică spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova, scrie zonadesecuritate.md
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău