Ambasadorul american care s-a făcut blond. Vezi motivul

  • 05 Mai 2015 09:24
Ambasadorul american care s-a făcut blond. Vezi motivul

Primarul din Ankara a jignit o diplomată americană spunându-i «blondă stupidă». Ambasadorul SUA în Turcia, John Bass, a răspuns făcându-se blond.

Costum cu cravată, ochelari sobri și un păr decolorat în blond. Ambasadorul american în Turcia a ripostat cu umor la atacurile sexiste ale acidului primar al Ankarei la adresa purtătoarei de cuvânt a diplomației americane, publicând vinerea trecută o fotografie cu el având părul blond, scrie Liberation, citat de RADOR.

Melih Gökçek, aflat în fruntea capitalei turce din 1994 și eternul sprijin al președintelui Erdogan, o jignise săptămâna trecută pe Marie Harf, apropo de revoltele din Baltimore. Într-o postare a sa pe Twitter, el asocia un portret al purtătoarei de cuvânt a diplomației americane unei imagini cu doi polițiști americani care loveau un demonstrant căzut la pământ.

«Unde ești tu, blondă stupidă, care ai acuzat poliția turcă că recurge la forță în mod excesiv?», întreba el, referindu-se la criticile formulate de Marie Harf cu privire la represiunea manifestațiilor din Piața Taksim din Turcia, în 2013.

Pentru a-și susține colega, John Bass, ambasadorul SUA în Turcia, a publicat vineri pe contul său de Instagram, o fotografie cu el având părul vopsit blond. «Diplomați americani: noi suntem toți blonzi», se putea citi în postarea ambasadorului american.

Poreclit «Melih nebunul» de detractorii săi, ultranaționalistul primar al Ankarei este un obișnuit al unor asemenea ieșiri și proiecte polemice. Luna trecută, el fusese criticat și ironizat pentru ridicarea unei statui tip robot Transformers în centrul Ankarei în scopul promovării unui parc tematic. De asemenea, suspiciuni de fraudă planaseră asupra victoriei sale la municipalele din 2014 care l-au recondus pentru a cincea oară la funcția de primar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău