Ambasadorii Franței și Germaniei la Chișinău: Poporul R.Moldova merită instituții și proceduri independente și echitabile în sectorul justiției

  • 22 Ianuarie 2020 15:16
Ambasadorii Franței și Germaniei la Chișinău: Poporul R.Moldova merită instituții și proceduri independente și echitabile în sectorul justiției INFOTAG

Ambasadorul Franței și Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Pascal Le Deunff și Angela Ganninger, consideră că implementarea reformelor reale în R.Moldova este o condiție importantă pentru dezvoltarea pe termen lung a țării.

Despre aceasta ei au declarat într-un interviu oferit în exclusivitate agenției INFOTAG cu ocazia împlinirii a 57 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysee.

Potrivit lor, Germania și Franța "sunt pregătite să sprijine împreună cu partenerii lor europeni aceste reforme".

În opinia diplomaților, "poporul R.Moldova merită instituții și proceduri independente și echitabile în sectorul justiției. Oamenii așteaptă reforme economice, ceea ce ar aduce beneficii reale durabile pentru toți cetățenii".

”Conducerea Republicii Moldova urmează să finalizeze investigația furtului miliardului, pentru a deferi justiției pe cei responsabili de acest lucru și să intensifice lupta împotriva corupției și a grupurilor de interese", au conchis Pascal Le Deunff și Angela Ganninger.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău