Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au luat o decizie privind durata amânării Brexitului

  • 25 Octombrie 2019 14:13
Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au luat o decizie privind durata amânării Brexitului

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au luat, astăzi, o decizie în privința duratei amânării ieșirii Marii Britanii din spațiul comunitar. O nouă întâlnire la nivel de ambasadori va avea loc la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor surse europene.

La întâlnirea de acum două zile aceștia au căzut de acord de principiu asupra unei amânării a Brexit. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat liderilor europeni să accepte o amânare de trei luni, până la 31 ianuarie anul viitor, perioadă agreată și de Parlamentul European, transmite Radio România Actualități.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunțat joi seară că va propune Parlamentului organizarea unui scrutin legislativ anticipat în decembrie, în efortul de a depăși criza Brexit.

Liderul britanic a declarat că proiectul de Acord Brexit va reajunge să fie dezbătut în Camera Comunelor doar dacă parlamentarii aprobă organizarea de alegeri anticipate pe 12 decembrie.

Până acum, Boris Johnson, aflat la conducerea unui Guvern minoritar, insista pentru retragerea Marii Britanii din UE pe 31 octombrie. Parlamentul britanic a adoptat o lege care interzice un Brexit fără acord. În plus, Camera Comunelor a aprobat un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) și Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislației definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislației asociate Acordului Brexit va dura cel puțin câteva luni. La rândul său, Parlamentul European a anunțat că nu va ratifica Acordul Brexit până când documentul nu va fi aprobat de Camera Comunelor. Pentru a obține transpunerea rapidă a legislației, Boris Johnson propunea un calendar de proceduri parlamentare de trei zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău