Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, celebra actriță americană Kristin Davis, vizitează refugiații ucraineni din Republica Moldova

  • 16 Septembrie 2023 13:45
Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, celebra actriță americană Kristin Davis, vizitează refugiații ucraineni din Republica Moldova

La 15 septembrie 2023, Kristin Davis, actriță de renume internațional și Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a vizitat Republica Moldova pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni și cu comunitățile gazdă.

 
 Actrița a vizitat mai multe structuri de sprijin locale, disponibile pentru grupurile vulnerabile, inclusiv pentru refugiați.
 
De asemenea, ea s-a întâlnit cu femeile refugiate angajate la un centru comunitar, care oferă asistență femeilor și copiilor aflați în situații vulnerabile, inclusiv refugiaților și minorilor neînsoțiți.
 
De când au fost forțate să își părăsească casele anul trecut, femeile și-au găsit refugiu și speranță prin munca lor. Ele colaborează cu comunitățile gazdă pentru a sprijini populația locală.

„Am fost profund impresionată de puterea remarcabilă de care au dat dovadă refugiații ucraineni din Moldova. Nimeni nu plănuiește să devină refugiat și, în ciuda experienței sfâșietoare de a-și părăsi casele, și chiar pe cei dragi uneori, mulți își refac viața în Moldova. Această transformare nu ar fi fost posibilă fără bunătatea poporului moldovean, care a acceptat refugiații ucraineni, arătându-le compasiunea și sprijinul pe care îl merită”, a spus Ambasadoare Bunăvoinței, Kristin Davis.

Kristin Davis este alături de UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, din 2014. Ea a călătorit în Uganda, Republica Democrată Congo, Rwanda, Kenya, Africa de Sud, Bangladesh și Moldova pentru a afla mai multe despre activitatea UNHCR și despre situația refugiaților.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău