Ambasada SUA va monitoriza îndeaproape ultima săptămână a campaniei electorale și desfășurarea procesului de vot din ziua de 11 iulie

  • 02 Iulie 2021 14:56
Ambasada SUA va monitoriza îndeaproape ultima săptămână a campaniei electorale și desfășurarea procesului de vot din ziua de 11 iulie

Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan s-a întâlnit cu liderii Partidului Comuniștilor, "Partidului Nostru", Partidului "Acțiune și Solidaritate", Partidului Democrat, Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr" și Partidului Socialiștilor „pentru a sublinia importanța unui proces electoral parlamentar democratic, transparent și credibil, ce va consolida suveranitatea și independența Republicii Moldova”, anunță Ambasada SUA la Chișinău, într-un comunicat.

„Ambasada SUA va monitoriza îndeaproape, alături de alți observatori internaționali acreditați, ultima săptămână a campaniei electorale și desfășurarea procesului de vot din ziua de 11 iulie. Statele Unite rămân un partener strategic al Republicii Moldova în aspirațiile spre un viitor prosper și vor colabora cu parlamentul și guvernul ales de poporul Republicii Moldova în urma unor alegeri libere și corecte”, susțin reprezentanții Ambasadei. 

Menționăm că liderul PSRM, Igor Dodon, i-a adresat o scrisoare ambasadorului Statelor Unite la Chișinău Dereck J. Hogan, în care-l acuză de imixtiune în procesul electoral. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,54 m/s
Wed
28
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău