Ambasada SUA la Moscova a difuzat un apel către rușii care se opun războiului din Ucraina. Reacție furioasă a fostului președinte rus Medvedev

  • 06 Ianuarie 2023 09:42
Ambasada SUA la Moscova a difuzat un apel către rușii care se opun războiului din Ucraina. Reacție furioasă a fostului președinte rus Medvedev

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a transmis joi Statelor Unite că rachetele hipersonice rusești vor fi în curând aproape de țărmurile NATO, după ce ambasada SUA la Moscova a difuzat un mesaj video în care-și afirmă solidaritatea față de rușii ce se opun războiului declanșat de țara lor împotriva Ucrainei, relatează Agerpres, conform Reuters.

”Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniții compus din rachete Zircon a plecat ieri către țărmurile NATO”, a spus Medvedev, referindu-se la anunțul anterior al președintelui rus Vladimir Putin despre desfășurarea în Atlantic a unei nave militare rusești echipate cu rachete hipersonice, scrie G4Media.

”Așadar, bucurați-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o amenințare directă pentru Rusia sau aliații noștri”, a continuat fostul președinte rus, adresându-se Washingtonului și transmițându-i că respectivele rachete ar putea fi plasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, survine după ce ambasada SUA la Moscova a publicat un mesaj video pe care l-a denumit: ”un apel către poporul Rusiei”. Înregistrarea care durează 50 de secunde conține imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele rusești în Ucraina, afirmând că ceea ce se întâmplă acolo ”nu este demn pentru voi”, pentru cetățenii ruși.

”Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiți să creați un viitor mai pașnic”, mai spune ambasada americană în înregistrarea video, în care este inserată și o imagine cu sloganul ”Nu războiului!” scris cu spray cu vopsea pe un zid.

Rusia și SUA au ”concurat și colaborat” decenii la rând și ”pe tot parcursul istoriei, țările noastre au fost unite de asemănările culturale și de realizările noastre”, menționează mai departe mesajul ambasadei americane, în timp ce imaginile care-l însoțesc arată cosmonauți sovietici, scriitori precum Feodor Dostoievski și secvențe cu președinții Loenid Brejnev, Mihail Gorbaciov și Boris Elțîn.

În reacția sa față de acest clip video, Medvedev i-a calificat pe membrii guvernului american drept niște ”ciudați” care apelează la procedee din propaganda nazistă a lui Joseph Goebbels, fostul președinte rus scăpând și o înjurătură la adresa oficialilor americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău