Ambasada SUA la Chișinău și o compania americană au discutat cu secretarul Ministerului Economiei și Infrastructurii despre situația de la CFM

  • 24 Iulie 12:50
Ambasada SUA la Chișinău și o compania americană au discutat cu secretarul Ministerului Economiei și Infrastructurii despre situația de la CFM

Ambasada SUA la Chișinău și compania americană Wabtec Corporation au discutat despre situația din sectorul feroviar și de la întreprinderea de stat Cale Ferată a Moldovei cu secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin.

„Administrația CFM se află în prezent la etapa de finalizare a planului de dezvoltare a întreprinderii, implementarea căruia necesită consultarea omologilor din alte state în vederea împărtășirii experienței și a bunelor practici. De asemenea, CFM este interesată în stabilirea relațiilor de colaborare cu instituții financiare americane în scopul finanțării unor acțiuni necesare pentru restructurarea infrastructurii feroviare”, a specificat Iuliana Drăgălin. 

Părțile au discutat aspecte ce vizează optimizarea cheltuielilor CFM, majorarea veniturilor, reabilitarea infrastructurii feroviare, majorarea volumului de mărfuri transportate pe calea ferată, precum și achiziția locomotivelor de manevră și reînnoirea parcului de vagoane pentru mărfuri. 

Reprezentanții companiei Wabtec Corporation au comunicat despre disponibilitatea continuării conlucrării cu CFM și oferirea suportului în dezvoltarea întreprinderii, în special pe segmentul modernizării flotei locomotivelor de manevră și a parcului de vagoane.  

Wabtec Corporation a devenit, în urma fuzionării, succesoarea Companiei americane General Electric Transportation, care a livrat Republicii Moldova, în 2020, 12 locomotive magistrale necesare pentru eficientizarea activității CFM, precizează Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:4,74 m/s
Sun
16
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău