Ambasada SUA la Chișinău așteaptă ca proiectul privind vânzarea Stadionului Republican să fie promulgat rapid

  • 05 Octombrie 2018 18:02
Ambasada SUA la Chișinău așteaptă ca proiectul privind vânzarea Stadionului Republican să fie promulgat rapid Realitatea.md

Ambasada Statelor Unite în Moldova salută adoptarea repetată a proiectului de vânzare a terenului Stadionului Republican Guvernului SUA, și încurajăm promulgarea lui rapidă, se arată într-un mesaj al instituției publicat pe Facebook.

„Este evidentă necesitatea unui nou sediu securizat al Ambasadei la Chișinău, care să corespundă standardelor Departamentului de Stat și să permită Statelor Unite să continue programele care facilitează creșterea economică și dezvoltarea instituțiilor puternice în întreaga Moldovă”, susțin reprezentanții Ambasadei la Chișinău. 

Diplomația americană mai menționează că mai sunt multe etape până la pornirea construcției noului sediu al Ambasadei, inclusiv vânzarea transparentă a terenului de construcție la un preț rezonabil de piață, iar „o nouă Ambasadă va reflecta parteneriatul puternic între țările noastre și angajamentul Statelor Unite față de poporul Moldovei”. 

Amintim că deputații și-au menținut astăzi votul pentru transmiterea cu titlu oneros, Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, a terenului Stadionului Republican, după ce președintele Igor Dodon a întors proiectul în Parlament refuzând promulgarea acestuia. Una din condițiile înaintate de Doidon era vânzarea terenului la un preț care nu va fi mai mic decât cel de piață, prevedere acceptată de deputațo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău