Ambasada SUA este extrem de dezamăgită de adoptarea legii amnistiei, una care justifică furtul și corupția

  • 26 Iulie 2018 18:11
Ambasada SUA este extrem de dezamăgită de adoptarea legii amnistiei, una care justifică furtul și corupția

Ambasada Statelor Unite este extrem de dezamăgită de adoptarea legislației care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor.

Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală (numită și legea amnistierii capitalului) legitimează furtul și corupția și va dăuna climatului de afaceri al Republicii Moldova.

În mesajul plasat pe Facebook  se spune:

„Considerăm că această lege contravine angajamentelor pe care guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și această părere este împărtășită de partenerii internaționali de dezvoltare ai Moldovei.

Cetățenii Moldovei au suferit deja consecințele infracțiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiți, nu răsplătiți. Poporul Moldovei merită mai mult.”

Replica Ambasadei vine după ce majoritatea parlamentară a votat astăzi, 26 iulie, cele trei inițiative legislative lansate de coaliția de guvernare care se referă la amnistia fiscală, legalizarea veniturilor și a bunurilor dobândite ilicit și modificarea pragului de impozitare a persoanelor fizice. 

Cele trei proiecte prevăd posibilitatea legalizării banilor dobândiți prin evaziune fiscală, contra unei taxe în valoare de 3 la sută. O altă propunere se referă la evaziunea fiscală, care ar urma să fie considerată infracțiune de la suma de 300 de mii de lei, față de 75 de mii de lei în prezent. Guvernul mai propune și trecerea la un singur prag de impozitare a persoanelor fizice, de 12%, față de cele 2 praguri de 7 și 18% existente în prezent. Totodată va fi dublată scutirea personală până la 24 de mi ide lei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău