Ambasada SUA din China a emis o NOUĂ alertă medicală în urma apariției unor simptome inexplicabile de sănătate

  • 08 Iunie 2018 12:55
Ambasada SUA din China a emis o NOUĂ alertă medicală în urma apariției unor simptome inexplicabile de sănătate

Ambasada Statelor Unite din China a emis o nouă alertă, vineri, privind apariția unor probleme inexplicabile de sănătate care au dus la evacuarea a mai mulți angajați americani care lucrau la un consulat dintr-un oraș aflat în sudul țării, relatează site-ul postului ABC, citat de Mediafax.

Angajații americani din China au fost încurajați să se prezinte de urgență la medici, în cazul în care prezintă "simptome neobișnuite, inexplicabile, probleme ale simțurilor sau alte probleme medicale".

Alerta a fost emisă după ce mai mulți angajați care lucrau la consulatul SUA din Guangzhou au prezentat probleme de sănătate.

Autoritățile sunt îngrijorate că problemele medicale care au început în Cuba, în anul 2016, s-ar fi putut extinde spre alte țări. China susține că nu deține nicio informație privind cauza.

Purtătoarea de cuvând al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că "mai mulți indivizi" au fost aduși înapoi în Statele Unite, fără a specifica numărul de persoane afectate.

Alerta de vineri avertizează oamenii să fie atenți la simptome de "amețeală, dureri de cap, tinitus, oboseală, probleme cognitive, probleme vizuale, pierderea auzului sau insomnie".

În urmă cu doi ani, angajații americani din Cuba au început să se plângă că auzeau sunete ciudate și inexplicabile, ceea ce a făcut autoritățile americane să se teamă că ar putea fi vorba de un atac sonic.

Întrebată de recentele incidente, purtătoare de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat joi că Statele Unite nu au discutat prezentat problema Beijingului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău