Ambasada Rusiei la Londra insistă să discute cu Iulia Skripal despre atacul cu neurotoxină din 4 martie

  • 28 Iulie 2018 17:50
Ambasada Rusiei la Londra insistă să discute cu Iulia Skripal despre atacul cu neurotoxină din 4 martie

Ambasada Rusiei la Londra speră să discute cu Iulia Skripal despre incidentul din 4 martie, în urma căruia aceasta și tatăl său, fostul spion rus Serghei Skripal, au fost vizați de un atac neurotoxic, a declarat purtătorul de cuvânt a ambasadei, relatează site-ul agenției Tass.

Afirmațiile ambasadei au fost făcute după ce Viktoria Skripal, verișoara Iuliei, care locuiește în orașul rus Iaroslavl, a informat că a discutat cu aceasta la telefon.

"Ambasada nu are nicio informație concretă privind contextul acestei conversații și nu poate nega sau confirma nicio informație publicată în acest sens, în timp ce autoritățile britanice continuă să ne interzică să o vedem pe Iulia Skripal", a anunțat purtătorul de cuvânt.

"Aceasta nu este prima declarație făcută din partea Iuliei Skripal, dar chiar și apariția sa la televizor, în luna mai, nu a pus capăt îngrijorărilor nostre privind libertatea sa de mișcare și exprimare. Am considerat că Iulia nu și-a folosit propriile cuvinte, ci a citit o declarație scrisă în avans", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații, și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Novicioc.

La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanței neurotoxice în orașul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău