Ambasada României va organiza o serie de manifestări cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

  • 27 Aprilie 2017 16:30
Ambasada României va organiza o serie de manifestări cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

Ambasada României în Republica Moldova va organiza o serie de manifestări cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, marcată anual la data de 29 aprilie. Ziua Veteranilor de Război celebrează meritele acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

În acest context, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și atașatul Apărării, col. Dumitru Neacșu, vor participa vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 11.30, la un ceremonial de depuneri de flori la Cimitirul de onoare al ostașilor români de la Țiganca, raionul Cantemir.

Manifestarea de la Cimitirul de onoare al ostașilor români de la Tiganca va include alocuțiuni ale ambasadorului României, viceministrului Apărării al Republicii Moldova, Gheorghe Galbura, atașatului român al Apărării, reprezentantului Asociatiei Veteranilor Armatei Române din Republica Moldova, ale autorităților locale. De asemenea, manifestarea va cuprinde un ceremonial religios cu participarea unui sobor de preoți condus de mitropolitul Basarabiei și arhiepiscop al Chișinăului, Înaltpreasfinția Sa Petru, depuneri de flori la mormintele ostașilor români și un scurt program artistic susținut de elevii din localitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău