Ambasada României la Chișinău a condamnat vandalizarea Cimitirului Eroilor Români din Fălești

  • 09 Aprilie 2022 14:06
Ambasada României la Chișinău a condamnat  vandalizarea Cimitirului Eroilor Români din Fălești

Pe mai multe cruci din Cimitirul Eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din orașul Fălești, persoane necunoscute au inscripționat mai multe simboluri ce promovează războiului. Ambasada României în Rep. Moldova s-a autosesizat și a condamnat acest incident. Acțiunea ilegală a fost „condamnată vehement” și de autoritățile de la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

„Ambasada condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din R. Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice române.

Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a arătat într-un comunicat de presă că „vandalizarea acestor monumente funerare reprezintă un atac barbar și o provocare la adresa întregii societăți”.

MAEIE a condamnat „vehement actele de vandalism” și a menționat că instituțiile abilitate vor investiga aceste „cazuri revoltătoare de vandalism”.

În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 eroi căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind de origine din actualul raion Fălești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău