Ambasada Marii Britanii va finanța proiecte de mediu în R. Moldova

  • 20 Martie 2020 13:34
Ambasada Marii Britanii va finanța proiecte de mediu în R. Moldova

Ambasada Marii Britanii la Chișinău a anunțat un concurs al propunerilor de proiecte care se adresează organizațiilor cu experiență de lucru în domeniul schimbărilor climatice și problemelor de mediu din Republica Moldova. Cererile de participare pot fi depuse până la data de 21 aprilie, transmite MOLDPRES.

Acest apel se referă în mod special la propunerile de proiecte legate de cele patru priorități ale Regatului Unit, ca parte a președinției deținute în Conferința Părților privind schimbările climatice și gazdă a Summit-ului COP26 care urmează să aibă loc în luna noiembrie a anului curent.

Aceste priorități prevăd creștere curată: accent pe energia regenerabilă; combaterea emisiilor; o creștere curată în sectoare precum energia, transportul și industria; finanțe ecologice: transformarea ecologică a sectorului financiar; soluții bazate pe natură: atenuarea schimbărilor climatice și pierderii biodiversității; restaurarea habitatelor și ecosistemelor naturale; adaptare și reziliență: ajutând comunitățile să se pregătească pentru dezastre naturale.

Sunt binevenite propunerile de proiecte în valoare de până la 20 de mii de euro.

Criteriile de selecție se vor baza pe alinierea proiectului la prioritățile tematice menționate, iar alocările de finanțare pentru 2020/21 trebuie cheltuite până la 31 decembrie 2020.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău