Ambasada Germaniei anunță burse de practică în cadrul Parlamentului german

  • 03 Mai 2017 21:57
Ambasada Germaniei anunță burse de practică în cadrul Parlamentului german

Bundestagul German invită și în 2018, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova la un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german de la Berlin.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chișinău, citat de IPN, pot participa cei interesați de politică, care au cunoștințe bune de limba germană.

Participanților la program li se oferă posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum și de a acumula experiență practică privind activitatea parlamentară. Scopul programului este de a aprofunda relațiile dintre Germania și Republica Moldova.

Anual în acest program participă peste 100 de persoane din întreaga lume. Din 2008 și până în prezent 28 de tineri din Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2018, participanți beneficiind de o bursă lunară de 500 de euro, cazare gratuită și asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1988 și să posede cunoștințe foarte bune de limbă germană. Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selecție pot fi preluate de pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2017 prin e-mail la [email protected] într-un fișier PDF.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău