Ambasada Federației Ruse la Sofia a comentat declarația MAE al Bulgariei

  • 04 Septembrie 2019 10:29
Ambasada Federației Ruse la Sofia a comentat declarația MAE al Bulgariei

Ambasada Federației Ruse la Sofia, Bulgaria, și-a exprimat nedumerirea față de declarația Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei cu privire la o expoziție dedicată aniversării eliberării Europei de Est de sub ocupația nazistă, expoziție care va avea loc la Centrul Rus de Cultură și Informare din Sofia, scrie RADOR.

"Această expoziție nu are nicio legătură cu discursul politic intern bulgar, de astăzi", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a ambasadei ruse. Se mai menționează faptul că expoziția are în mod exclusiv scopul de a informa comunitatea bulgară cu privire la materiale din fondurile Arhivei Centrale Ruse.

Se mai specifică faptul că misiunea diplomatică este "descurajată" de faptul că declarațiile oficiale au fost făcute înainte de a fi cunoscut conținutul acestei expoziții.


Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei a cerut Rusiei să nu sprijine o "teorie istorică dubioasă", potrivit căreia războiul dus de Uniunea Sovietică împotriva Germaniei naziste ar fi reprezentat eliberarea Europei. Ambasada Rusiei la Sofia a comentat această declarație a MAE bulgar.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău