Ambasada Chinei: Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei; ne opunem ferm acestui lucru

  • 24 Decembrie 2019 12:35
Ambasada Chinei: Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei; ne opunem ferm acestui lucru

Ambasadorul SUA la București ''a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la București, Tang Fujian, într-un comunicat transmis marți, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, vineri, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, "a făcut o precizare în legătură cu 5G în discursul său rostit la Timișoara". În acest context, purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice a Chinei a susținut că "ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei".

"Ne opunem ferm acestui lucru. De mult timp SUA și-au dat toată osteneala să exagereze problemele de securitate ale tehnologiei chineze 5G, dar până în prezent SUA n-a putut furniza nici o dovadă despre acest așa-numit 'risc de securitate'. Abuzul puterii de stat și oprimarea întreprinderilor din alte țări prin intermediul mijloacelor politice sunt rușinoase și nu se potrivesc cu statutul de mare putere al SUA", a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei.

De asemenea, acesta a făcut referire la activitatea companiei chineze Huawei în România.

"Huawei a investit și a operat în România de mulți ani și nu a provocat niciodată pericole pentru securitatea cibernetică. Huawei a participat activ la construcția rețelei de comunicații a României, a creat mii de locuri de muncă și a adus contribuții importante la veniturile fiscale, dezvoltarea economiei digitale și a progresului social din România. Cooperarea pragmatică dintre China și România a adus cele două părți într-o comunitate strânsă de interese. Guvernul Chinei încurajează întotdeauna întreprinderile chineze să desfășoare cooperarea economică și comercială în diferite domenii, inclusiv telecomunicații și energie, pe baza respectării normelor internaționale și a legilor țării respective", a adăugat Tang Fujian.

Totodată, a arătat reprezentantul misiunii diplomatice, "guvernul Chinei nu sprijină nici o întreprindere să se angajeze în nici o activitate care dăunează intereselor legitime de securitate ale altor țări".

"Suntem dispuși să colaborăm cu comunitatea internațională pentru a aborda amenințările cibersecurității prin dialog și cooperare pe baza respectului reciproc, egalității și beneficiilor reciproce. Ghidată de principiul consultării, cooperării și beneficiilor pentru toți, China va continua să împărtășească oportunitățile majore aduse de noua rundă de revoluție tehnologică cu alte țări, să intensifice schimburile și cooperările în domeniile științifice și tehnologice, inclusiv tehnologia 5G, și să contribuie mai mult la bunăstarea întregii omeniri", arată sursa amintită.

De asemenea, diplomatul a apreciat că SUA au "oprimat și sugrumat în mod necontenit anumite companii chineze". "Un astfel de comportament dur de intimidare a întâlnit o fermă opoziție din partea Chinei și a altor țări pentru susținerea justiției", a subliniat Tang Fujian.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a vorbit, vineri, la Timișoara, și despre discuțiile privind tehnologia 5G.

"România arată fantastic după 30 de ani, s-au făcut lucruri pe care nu mi le puteam imagina. Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulțime de influențe maligne, care vin de la vecinii din nord, influențe negative care vin de la chinezii comuniști. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniștii, e cam straniu să avem discuții pe teme precum 5G cu chinezii comuniști. Îmi pare rău că se întâmplă așa ceva, dar trebuie să mergem înainte și să ținem minte tot timpul demnitatea și libertatea omului", a afirmat Zuckerman.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Thu
19
Fri
18
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău