Ambasada Canadei în R. Moldova | Mesajul de îngrijorare privind situația politică și ultimele decizii ale Curții Constituționale

  • 10 Iunie 2019 11:22
Ambasada Canadei în R. Moldova | Mesajul de îngrijorare privind situația politică și ultimele decizii ale Curții Constituționale

Și Canada se arată îngrijorată de situația politică din Republica Moldova.

Într-un mesaj venit de la Ambasada Canadei în Republica Moldova, care are sediul la București, citat de TV8 se spune că autoritățile canadiene sunt îngrijorate de ultimele decizii ale Curții Constituționale privitoare la nerecunoașterea noului Guvern, a suspendării președintelui din funcție și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Încurajăm toate partidele și instituțiile politice din Republica Moldova să se angajeze în dialog pentru a depăși impasul actual. Orice rezoluție trebuie să respecte standardele democratice internaționale, statul de drept și să reflecte voința democratică a poporului moldovenesc.

Canada își reafirmă sprijinul pentru parcursul Moldovei către integrare și reformă europeană. Credem cu fermitate că toate deciziile luate pentru a soluționa situația actuală ar trebui să păstreze și să promoveze aceste obiective importante”, se menționează în declarația Ambasadei.

sursa: TV8

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău