Amazon va cumpăra cu 8,45 miliarde de dolari studioul MGM, care produce franciza "James Bond"

  • 26 Mai 2021 20:07
Amazon va cumpăra cu 8,45 miliarde de dolari studioul MGM, care produce franciza

Amazon va cumpăra celebrul studio hollywoodian MGM, producătorul francizei cinematografice "James Bond", cu suma de 8,45 miliarde de dolari, au anunțat miercuri reprezentanții acestui gigant al comerțului online, care va intra astfel în posesia unui impresionant catalog de filme și seriale TV, grație cărora va putea să își continue ambițiile în industria de streaming, dominată în prezent de Netflix și Disney+, informează AFP și Reuters.

Studioul MGM - Metro Goldwyn Mayer -, înființat în 1924, deține canalul TV prin cablu Epix și a produs în ultimii ani mai multe seriale foarte populare, precum "Fargo", "Vikings" și "Shark Tank".

Părțile "au încheiat un acord definitiv de fuzionare, în virtutea căruia Amazon va achiziționa MGM cu prețul de cumpărare de 8,45 miliarde de dolari", au transmis reprezentanții Amazon.

Tranzacția anunțată miercuri ocupă locul al doilea în topul celor mai scumpe achiziții din istoria grupului Amazon, după cumpărarea lanțului american de supermarketuri Whole Foods contra sumei de 13,7 miliarde de dolari în anul 2017.

"MGM are în spate aproape un secol de istorie cinematografică și va completa activitatea Amazon Studios, care se concentrează în principal pe producția de programe și emisiuni de televiziune", precizează același comunicat.

"Adevărata valoare financiară a acestui acord este comoara ce constă în drepturile de proprietate intelectuală asupra unui catalog complet, pe care noi intenționăm să îl reinventăm și să îl dezvoltăm alături de talentata echipă de la MGM", a declarat Mike Hopkins, vicepreședinte senior al serviciului Amazon Prime Video și al Amazon Studios.

Amazon a adăugat că va contribui la "conservarea moștenirii și a catalogului de filme MGM și va oferi clienților un acces mai bun la aceste opere existente".

La fel ca numeroase studiouri cinematografice americane, MGM a avut mult de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii prelungite a cinematografelor din lumea întreagă.

Așteptată inițial pe marile ecrane în martie 2020, lansarea celui mai recent lungmetraj din franciza "James Bond", intitulat "No Time To Die", a fost amânată de mai multe ori și ar trebui să aibă loc în cele din urmă pe 30 septembrie 2021.

Acordul de achiziție va consolida Amazon Prime Video, care concurează cu Netflix și cu alte platforme de streaming pe o piață cu o evoluție rapidă, punându-i la dispoziție aproximativ 4.000 de filme, inclusiv cele din franciza "James Bond", și peste 17.000 de producții de televiziune. Filmele din seria cinematografică "James Bond" alcătuiesc una dintre cele mai profitabile francize din lume și au obținut în box-office-ul global încasări cumulate de aproape 7 miliarde de dolari. MGM deține, totodată, un catalog uriaș de filme clasice.

Amazon avea la jumătatea lunii aprilie peste 200 de milioane de utilizatori ai serviciului său Prime, care oferă acces la livrări gratuite și rapide, precum și la platforma de streaming Prime Video.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău