Amazon renunță la un robot de HR, motivând că era „misogin”

  • 10 Octombrie 2018 13:20
Amazon renunță la un robot de HR, motivând că era „misogin”

După ce a ajuns la concluzia că mașinii dotată cu inteligență artificială care se ocupa de recrutare nu-i plăceau femeile, Amazon a renunțat, discret, la serviciile acesteia, relatează Reuters, citat de Mediafax.

O echipă de programatori a început să lucreze din 2014 la un program de computer care să evalueze candidații la angajare. Automatizarea a fost una din exlicațiile creșterii înregistrate de companie, iar aplicația de resurse umane dădea candidaților între una și cinci stele, la fel cum clienții evaluează produsele companiei pe site.

O sursă apropiată situației a declarat pentru Reuters că intenția creatorilor programului a fost de a putea găsi cinci cei mai buni candidați din 100, care să fie angajați. Dar compania a descoperit că noul sistem discriminează candidații pentru posturi de programator sau pentru alte zone tehnice, pentru că programul a fost instruit folosind aplicațiile primite de companie în ultimii 10 ani. Majoritatea au venit de la bărbați, o situație generată de dominația acestora în industria tehnologică, iar sistemul Amazon a tras concluzia că bărbații sunt de preferat la angajare. Așa că a început să penalizeze aplicațiile care includeau cuvântul „woman - femeie”, dar și absolventele unor instituții de învățământ superior exclusiv feminine.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău