Amazon lansează serviciul Amazon Pharmacy

  • 22 Noiembrie 12:20
Amazon lansează serviciul Amazon Pharmacy

Amazon intră pe piața serviciilor farmaceutice cu o nouă ofertă numită Amazon Pharmacy, care permite clienților din Statele Unite să comande livrarea la domiciliu a medicamentelor cu prescripție. Membrii Amazon Prime vor beneficia de livrarea gratuită a medicamentelor, scrie bursa.ro, potrivit Bizlaw.md.

Amazon și-a dezvoltat treptat oferta pe piața farmaceutică, în ultimii câțiva ani, după preluarea Pillpack, în 2018.

Piața farmaceutică este complexă și competitivă în Statele Unite, iar Amazon Pharmacy este construită în parte pe infrastructura PillPack, inclusiv pe softul farmaceutic, al centrelor de fulfillment și al relațiilor cu planurile pentru sănătate.

Amazon Pharmacy este cea mai importantă inițiativă a companiei pe piața de 300 de miliarde de dolari și concurează dominația unor farmacii tradiționale cum ar fi CVS șu Walgreens, precum și alți retaileri mari care oferă servicii farmaceutice, cum este Walmart.

În urma anunțului, acțiunile companiilor farmacejutice au scăzut puternic. Titlurile CVS au coborât cu 7,5%, Wașgreens Boots Alliance cu peste 8%, iar Rite Aid cu peste 16%. GoodRx, care ajută clienții să găsească discounturi pentru medicamentele cu prescripție, a consemnat un declin al titlurilor de peste 18%.

Acțiunile Amazon au avansat cu peste 1%.

Clienții cu vârste de peste 18 ani vor avea acces la serviciul de farmacie de săptămâna aceasta, în 45 de state, fără a include Hawaii, Illinois, Kentucky, Louisiana și Minnesota. Amazon se așteaptă să deservească aceste state în timp.

Amazon Pharmacy va accepta majoritatea formelor de asigurare, dar ar putea oferi economii și persoanelor fără asigurare. Clienții pot utiliza, de asemenea, conturi de cheltuieli flexibile sau conturi de economii de sănătate pentru a cumpăra medicamente cu rețete prin acest serviciu.

Înainte ca clienții să comande medicamente pentru prima dată, site-ul le-ar putea pune întrebări cum ar fi, în cazul femeilor, dacă sunt gravide, data nașterii și sexul, așa cum a fost atribuit la naștere.

Aceste informații sunt cerute de lege pentru a oferi îngrijire în farmacie și îi ajută pe farmaciști să facă operațiuni precum confirmarea rețetelor.

Medicii pot trimite rețete direct la Amazon Pharmacy sau pacienții pot solicita un transfer de la un comerciant cu amănuntul existent, cum ar fi CVS sau Walgreens. Amazon spune că are instrumente pentru a verifica dacă un medic a comandat în mod legitim fiecare rețetă și pentru a reduce potențialele fraude.

Clienții Amazon Prime primesc livrarea gratuit, în două zile, deși expedierea poate dura până la cinci zile la prima comandă, deoarece este nevoie de timp pentru a transfera un medicament. Clienții care nu au Prime pot primi livrarea gratuit în termen de cinci zile sau pot plăti 5,99 dolari pentru a trece la livrarea de două zile.

Medicamentele oferite includ un mix de medicamente generice și de marcă. Clienții pot avea acces la produse pentru controlul sarcinii, precum și la medicamente prescrise frecvent, cum ar fi insulina, cremele cu steroizi triamcinolonici, metformina pentru controlul zahărului din sânge și sumatriptanul pentru migrene.

Amazon nu va livra medicamente controlate conform programului II, între care se află majoritatea opioidelor, și nu va înlocui magazinul Health & Personal Care oferind vitamine și suplimente.

Clienții care au întrebări despre medicamentele lor pot contacta oricând, online sau telefonic, un farmacist sau un tehnician farmacist. Amazon va urmări, de asemenea, interacțiunile medicamentoase potențial problematice pentru clienții care iau mai multe medicamente simultan.

Sursa: Bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
2
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Sun
3
Mon
2
Tue
0
Wed
2
Thu
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău