Amazon este nevoită să plătească o amendă de patru milioane de euro în Franța

  • 04 Septembrie 2019 19:21
Amazon este nevoită să plătească o amendă de patru milioane de euro în Franța

În Franța, platforma americană de vânzări "Amazon" va trebui să plătească o amendă de patru milioane de euro, după ce a fost condamantă de justiția franceză pentru că a impus clauze abuzive în contractele cu furnizorii săi.

Tribunalul Comercial din Paris a fost sesizat de Ministerul Francez al Economiei, care a reclamat trei societăți ale Grupului Amazon, în baza unei anchete a Direcției Generale pentru Concurență, Consum și Luptă Antifraudă, transmite RRA.

Respectiva anchetă a scos la iveală anumite clauze prezente în contractele dintre Amazon și partenerii săi comerciali francezi, care îi permiteau gigantului american să modifice unilateral condițiile comerciale, să suspende temporar sau chiar să rezilieze relațiile cu aceștia. Pe lângă amenda de patru milioane de euro, instanța franceză a condamnat Amazon să modifice șase dintre aceste clauze într-un termen de șase luni, în caz contrar, urmând să îi fie aplicată o penalizare de 10.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere. 


Tribunalul Comercial din Paris a respins, de asemenea, dispozițiile privind criteriile de evaluare a produselor de pe site, apreciind că acestea nu sunt explicite și au tendința de a-i induce în eroare pe consumatori. Amazon a reacționat la această decizie printr-un comunicat în care arată că Tribunalul parizian a găsit nereguli la un număr limitat de clauze, care, de altfel, fuseseră corectate în cursul acestui an. În aceeași replică, gigantul american amintește că peste 10.000 de întreprinderi franceze înregistrează anual cifre de afaceri de sute de milioane de euro, datorită vânzărilor pe care le fac prin intermediul platformei Amazon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău