Alunecări de teren în India: Cel puțin 36 de morți și zeci de dispăruți

  • 23 Iulie 2021 15:29
Alunecări de teren în India: Cel puțin 36 de morți și zeci de dispăruți

Cel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci sunt date dispărute în urma alunecărilor de teren provocate de ploile musonice din vestul Indiei, a anunțat vineri un responsabil local, relatează AFP citat de AGERPRES.

Trei alunecări de teren s-au produs joi în districtul Raigad, în statul Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai.

„Cel puțin 35 până la 40 de persoane au rămas captive. Încercăm să-i salvăm", a spus responsabilul local, adăugând că joi "36 de persoane au murit în trei alunecări de teren”.

Personal din cadrul marinei indiene și armatei a fost desfășurat în districtele costiere pentru a ajuta la operațiunile de intervenție, a declarat ministrul-șef din Maharashtra, Uddhav Thackeray.

Operațiunile de intervenție sunt, însă, îngreunate de amploarea pagubelor, în special de alunecările de teren care au distrus mai multe secțiuni de drumuri, în special autostrada dintre Bombay și statul Goa.

Peste 24 de ore de precipitații intense neîntrerupte au condus la ieșirea din matcă a râului Vashishti. Mai multe cartiere in orașul Chiplun, situat la 250 de kilometri de Mumbai, au fost scufundate sub 3,5 metri de apă.

Cel puțin 34 de persoane și-au pierdut viața în weekend în India după ce un zid s-a prăbușit în urma unei alunecări de teren declanșată de ploile torențiale musonice, în Mumbai (vest).

Prăbușirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi și rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate.

Ploile musonice sezoniere, din iunie până în septembrie, din Asia de Sud provoacă anual decese și deplasări în masă ale locuitorilor afectați, dar oferă totodată peste 70% din precipitațiile din India, esențiale pentru fermieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău