Alunecarea de teren din Norvegia. A fost găsit al doilea cadavru

  • 02 Ianuarie 2021 16:34
Alunecarea de teren din Norvegia. A fost găsit al doilea cadavru

Autoritățile norvegiene au anunțat sâmbătă că au găsit un al doilea cadavru iar operațiunile de salvare continuă pentru găsirea persoanelor dispărute, la trei zile după o impresionantă alunecare de teren produsă într-o localitate la nord-est de capitala Oslo, relatează dpa și AFP, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare speră să găsească supraviețuitori în locuințele distruse de alunecarea de teren produsă în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, un oraș cu 5.000 de locuitori situat la nord-est de capitala norvegiană.

Foto: (c)  Haakon Mosvold Larsen / EPA

"Vedem în alunecarea de teren o parte a unei clădiri (locuință) care este încă parțial intactă. Sperăm că mai există buzunare de aer și că putem găsi supraviețuitori acolo. Pe asta ne concentrăm în prezent", a declarat șeful poliției locale, Ida Melbo, în cadrul unei conferințe de presă.

Vineri, echipele de salvare au găsit o persoană moartă printre dărâmături. Cadavrul nu a fost încă identificat, însă poliția a publicat o listă cu numele celor zece persoane dispărute, doi copii cu vârsta de 2 și respectiv 13 ani și opt adulți.

Alunecarea de teren, produsă pe 30 decembrie, a condus la evacuarea a circa o mie de persoane care nu se pot întoarce acasă din cauza terenului instabil. Pământul s-a surpat în continuare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit Direcției norvegiene a apelor și energiei (NVE), alunecarea de teren a cuprins un teren cu o lățime de 350 de metri și o lungime de 800, iar solul este în continuare instabil.

Cel puțin zece persoane au fost rănite, una dintre acestea, în stare gravă, fiind transportată la Oslo.

Sosită la fața locului, prim-ministrul Erna Solberg a subliniat că această alunecare de teren este ''una dintre cele mai mari'' petrecute vreodată în țara sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău