Alunecare de teren soldată cu cel puțin 4 morți în Coreea de Sud

  • 08 August 2020 10:13
Alunecare de teren soldată cu cel puțin 4 morți în Coreea de Sud

Patru persoane și-au pierdut viața și una a fost dată dispărută după ce ploile puternice au declanșat o alunecare de teren într-o localitate sudică din Coreea de Sud, au anunțat sâmbătă autoritățile de la Seul, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Cinci gospodării au fost acoperite de alunecarea de teren care a lovit vineri un sat din Gokseong, la aproximativ 400 de kilometri sud de Seoul, conform agenției Yonhap.

Trei victime cu vârsta între 50 și 70 de ani au fost salvate la scurt timp după producerea alunecării de teren, dar toate au murit ulterior, la spital. O a patra victimă a fost descoperită sâmbătă dimineață, după reluarea operațiunilor de căutare și salvare, ce au fost întrerupte în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza ploii care a continuat să cadă torențial, crescând pericolul producerii altor alunecări de teren și viituri.

Aproximativ 30 de locuitori ai satului au fost evacuați și și-au petrecut noaptea într-o școală.

Ploile torențiale au dus la ieșirea din albie a râului Seomjin, aflat în apropiere.

În total, 21 de persoane și-au pierdut viața din cauza ploilor torențiale care cad de mai bine de o săptămână în Coreea de Sud, conform autorităților. Peste 3.000 de oameni au fost evacuați și sute de gospodării au fost afectate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău