Alți 20 de studenți seniori și-au început studiile la Universitatea Vârstei a 3-a din Republica Moldova

  • 07 Martie 17:21
Alți 20 de studenți seniori și-au început studiile la Universitatea Vârstei a 3-a din Republica Moldova

Cea de-a doua promoție a Universității Vârstei a 3-a din Republica Moldova a fost lansată astăzi, 7 martie.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, promoția este formată din 20 de studenți care au peste 60 de ani și care vor frecventa cursurile “Dezvoltarea abilităților digitale” și “Starea de bine și comunicarea între generații”, în limba română.

La evenimentul de lansare au participat și reprezentanții primei promoții, care au venit cu un mesaj de bun venit și încurajare către noii studenți.

Potrivit MEC, prin intermediul Universității Vârstei a 3-a, studenții vor beneficia de module de învățare adaptate vârstnicilor, într-un mediu prietenos pentru dezvoltarea personală și incluziune digitală, cât și de oportunități de socializare, inclusiv cu generațiile mai tinere.

„Universitatea Vârstei a 3-a” este o inițiativă pilot lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova), Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova și Fundația Moldcell.

Scopul acestei inițiative este de a promova conceptul de învățare pe tot parcursul vieții și de a încuraja vârstnicii să îmbătrânească activ și sănătos.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău