Alternativa Europeană | Paul Ivan, analist de la Bruxelles: „E clar că avem un nou avânt în relațiile dintre Uniunea Europeană și R. Moldova”

  • 30 Octombrie 2019 15:21
0%
00:00:00
00:00:00

Paul Ivan, analist senior la European Policy Centre de la Bruxelles, vorbește într-un interviu la Radio Chișinău despre perspectivele europene ale Republicii Moldova, despre posibilitățile Parteneriatului estic pe care le-ar putea folosi încă R. Moldova. Tot Paul Ivan vorbește despre actuala situație politică din R. Moldova și despre cum este ea văzută la Bruxelles.

A fost o alianță surprinzătoare. Acum trebuie spus clar că Bruxellesul este foarte complex, în ceea ce privește poziția instituțiilor europene nu vor avea o opinii de a aproba sau dezaproba ceea ce decid două partide legitim alese în cadrul Parlamentului R. Moldova. Este foarte clar: sunt două partide care împreună au făcut o majoritate în cadrul Parlamentului. Știm de ce acestea s-au aliat. Uniunea Europeană nu poate decât să respecte aceste alegeri și să lucreze cu Guvernul legitim de la Chișinău. Evident, se înțelege că această alianță s-ar putea să nu fie una foarte solidă, s-ar putea să nu dureze foarte mult, tocmai pentru aceste deosebiri dintre aceste partide. E clar că avem un nou avânt în relațiile dintre Uniunea Europeană și R. Moldova. Vedem că o serie de fonduri care au fost blocate, ca urmare a involuțiilor de la Chișinău din ultimii ani, se deblochează acum, vedem o creștere a contactelor bilaterale. Există, cu siguranță, la Bruxelles așteptări mari că reformele necesare vor fi implementate, că Acordul de Asociere și pașii pe care R. Moldova s-a obligat să-i facă în raport cu Uniunea Europeană, vor fi făcuți. Relațiile Chișinăului  cu Bruxellesul au primit un nou suflu”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău