Alternativa Europeană | Daniel Ioniță: Indiferent de culoarea politică a Guvernelor de la Chișinău sau de la București, România și românii nu pot uita de R.Moldova (AUDIO)

  • 29 Noiembrie 2019 13:41
0%

Indiferent de culoarea politică a Guvernelor de la Chișinău sau de la București, România și românii nu pot uita de Republica Moldova. Relația dintre cele două părți are la bază un fundament solid, bazat pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie, de tradiții, pe legături strânse la nivel interpersonal între foarte mulți oameni de pe cele două maluri ale Prutului, a menționat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău.

În același timp, Excelența Sa a subliniat că sprijinul financiar al României va fi strict condiționat de realizarea reformelor în R. Moldova.

România întotdeauna a mizat pe necesitatea existenței unui Guvern  responsabil la Chișinău, care să asigure stabilitatea politică a țării și să fie în stare să facă reforme. Atât timp cât Guvernul de la Chișinău își va asuma pe deplin aceste reforme, va exista și o asistență din partea României. Suntem într-o etapă în care această asistență va fi strict condiționată de parcursul acestor reforme. Iar când spun „strict condiționată” înseamnă că am ajuns în etapa în care vorbele nu mai sunt poate suficiente, avem nevoie și de fapte”, a declarat Daniel Ioniță.

De asemenea, Ambasadorul Daniel Ioniță a adăugat că România a fost și este mereu dispusă să ofere R. Moldova sprijin și asistență.

Reformele sunt așteptate de Uniunea Europeană, dar în primul rând de cetățenii R.Moldova. Iar România este mereu aproape de R.Moldova și întotdeauna a fost dispusă să întindă mâini de ajutor când situația a impus-o. Evident, aceste mâini de ajutor au fost nu numai ale României, dar și ale statelor membre ale UE. Au fost realizate aici foarte multe proiecte cu susținere financiară externă, multe proiecte având la bază finanțări nerambursabile”, a subliniat ambasadorul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
2,27 °C
cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:1,5 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 04 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău