ALTERNATIVA EUROPEANĂ | Ambasadorul  Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk: Experiența arată că este posibil să construiești o țară de care să fii mândru

  • 08 Septembrie 2021 16:59
0%
00:00:00
00:00:00

Relațiile dintre Republica Moldova și Polonia au atins un nivel foarte înalt, apreciază ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk, în cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău. Diplomatul a opinat că vizita președintelui Poloniei, României și Ucrainei la Chișinău constituie un mesaj important și pentru investitorii străini și va contribui la creșterea vizibilității Republicii Moldova.

Cred că nu trebuie să subestimăm importanța dialogului politic, acesta reprezintă o temelie foarte importantă pentru toate proiectele comune. Vizita președintelui nostru și a președintelor României și Ucrainei constituie un mesaj care a fost difuzat peste tot și sper că foarte mulți investitori, potențiali parteneri vor privi cu atenție sporită asupra evoluției în Republica Moldova și o vor considera o destinație atractivă pentru diferite proiecte. Prin asemenea vizite  creștem vizibilitatea Republicii Moldova și oportunitățile pe care le oferă această țară”, a declarat diplomatul.

Totodată, ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk a reamintit că Polonia este gata să ofere sprijin Republicii Moldova în mai multe domenii:

În timpul acestor discuții s-a vorbit despre schimb de experiență. Cred că relevanța relațiilor din Republica Moldova și Polonia este că noi avem o memorie instituțională vie a diferitor schimbări care trebuiau efectuate în sistemul nostru politic, economic, social, financiar. Noi unele reforme abia le-am făcut(…) Experiența arată că este posibil să construiești o țară de care tu să fii mândru. De aceea cred că un transfer de experiență între țările noastre poarte să fie foarte benefic pentru Republica Moldova și viitorul său. De fapt noi atingem esența problemei: funcționalitatea statului. Cum să avem un stat care funcționează?  Nu doar un stat care există, este recunoscut, are o stemă, un imn. Aici este anume vorba despre un schimb de experiență care deja a fost inițiat ani de zile prin diferite proiecte pe care le implementăm și mă refer mai ales la proiecte în zonele rurale, revitalizarea urbană. Aici deja suntem foarte prezenți. Dacă Republica Moldova își dorește noi putem organiza tot felul de instruiri pentru instituțiile de stat și să împărtășim această experiență”, a mai spus diplomatul polonez. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău