Altercații între soldații israelieni și manifestanții palestinieni, fiind rănite 22 de persoane

  • 14 Mai 2018 14:56
Altercații între soldații israelieni și manifestanții palestinieni, fiind rănite 22 de persoane

Altercații între soldații israelieni și manifestanții palestinieni au fost înregistrate la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, 22 de palestinieni fiind răniți, dintre care doi se află în stare gravă, cu câteva ore înaintea inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim.

Mii de palestinieni s-au adunat în diferite puncte din apropierea frontierei, iar grupuri mici încearcă să se apropie periculos de bariera de securitate păzită de armata israeliană, relatează Agerpres.

Serviciul de securitate intern a anunțat că membri ai mișcării palestiniene Hamas intenționează să treacă gardul de la frontiera cu Israelul dacă demonstranții palestinieni doboară bariera de securitate.

Transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, programată pentru astăzi, concretizează promisiunea făcută la 6 decembrie anul trecut de președintele american Donald Trump, când acesta a anunțat și recunoașterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel - decizie ce a marcat o ruptură față de ultimele decenii de diplomație americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău