Alte trei proiecte din Programul „Satul european” au fost finalizate în nordul Republicii Moldova

  • 02 Februarie 18:54
Alte trei proiecte din Programul „Satul european” au fost finalizate în nordul Republicii Moldova

Casa de Cultură și Biblioteca din satul Camenca, raionul Glodeni au fost dotate cu mobilier, tehnică modernă și costume tradiționale. Valoarea proiectului, care face parte din Programul „Satul european”, este de 1,5 mln de lei (75 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Mobilier nou a fost procurat și pentru Casa de Cultură din satul Pociumbăuți, raionul Râșcani. Investiția se ridică la 120 de mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin Programul „Satul european”.

În satul Hiliuți, raionul Râșcani a fost instalat iluminat public stradal pe o distanță de circa 5 km. În total, au fost utilizate peste 100 de corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic. Costul proiectului este de aproape 250 de mii de lei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Râșcani beneficiază de opt proiecte în cadrul Programului „Satul european”, iar raionul Glodeni – de 16 proiecte. Valoarea totală a acestora depășește suma de 78 mln de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:3,6 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău