Alte trei persoane, reținute în dosarul licitațiilor trucate de primării pentru a obține milioane de lei din Fondul Ecologic

  • 22 Noiembrie 2017 17:39
Alte trei persoane, reținute în dosarul licitațiilor trucate de primării pentru a obține milioane de lei din Fondul Ecologic

Alte trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate în peste 20 de primării din țară, printre ei se numără și un angajat al Ministerului Mediului. Persoanele sunt bănuite pe faptul trucării licitațiilor și tentativei de însușire a banilor publici.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de procurorul de caz, Dorin Compan.

Reținerile au avut loc după ce au fost găsite mai multe probe, scrisuri, și în baza perchezițiilor de luni, 20 noiembrie. Compan a precizat că șase din persoanele reținute luni au fost plasate în arest preventiv, de la 20 până la 30 de zile. Iar, trei dintre ei sunt în arest la domiciliu. Potrivit procurorului, cei care au plecat la domiciliu și-au recunoscut vina, unii total, iar alții în proporție de 70 la sută.

Copman a precizat că reținuții sunt bănuiți pe faptul trucării licitaților și tentativei de însușire a banilor publici prin intermediul trucării licitațiilor.

Amintim că CNA a informat luni că procurorii au documentat un șir de licitații publice privind construcția sistemelor de canalizare și stațiilor de epurare în mai multe localități, în urma cărora au câștigat companiile gestionate din umbră de un singur beneficiar. Acesta ar fi gestionat întreaga schemă infracțională care consta în negocierea cu factorii de decizie din cadrul Fondului Ecologic Național al Ministerului Mediului asupra aprobării finanțării proiectelor, care urmau să fie atribuite primăriilor din țară. După ce erau identificate localitățile, beneficiarul mergea la responsabilii din teritoriu și le propunea 5 la sută din valoarea contractului care urma a fi semnat. Ulterior, membrii grupului de lucru din primării aranjau câștigarea licitației de către agentul economic indicat, descalificând alți aplicanți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău