Alte localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și gaze naturale

  • 09 Aprilie 2021 18:14
Alte localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și gaze naturale

Locuitorii unor localități din raioanele Căușeni și Anenii Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale, potrivit  două proiecte de lege votate astăzi, 9 aprilie, de Parlament, transmite IPN.

Primul proiect prevede că de compensare vor beneficia locuitorii satelor Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăt, Calfa și Roșcani din raionul Anenii Noi. Prin proiectul de lege, înaintat de deputații Fracțiunii PSRM, se mai propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Celălalt proiect a fost înaintat de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al Fracțiunii ACUM Platforma DA. Proiectul propune acordarea drepturilor de a beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate locuitorilor satelor Hîrbovăț și Gura Bâcului din raionul Anenii Noi. Autorul argumentează că solicitarea de modificare a legislației vine ca urmare a adresărilor administrației și populației din localitățile care se află în zona de securitate.

Ambele proiecte au fost aprobate în prima lectură, urmând ca în cea de-a doua să fie comasate.

În prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale beneficiază locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău