Alte două poduri de pe drumuri publice naționale vor fi reabilitate

  • 15 August 2023 09:10
Alte două poduri de pe drumuri publice naționale vor fi reabilitate

Două poduri de pe drumuri publice naționale vor fi reabilitate. Acestea sunt podul R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km 95,740; și podul G109 Delacău – Bulboaca – R2, km 23,850. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat astăzi despre semnarea contractelor privind lucrările de reabilitare și remediere a degradărilor la cele două poduri, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, valoarea proiectului pentru podul R3 este de aproximativ 20,5 milioane de lei (1 mln de euro). Alte 17,1 mln de lei sunt necesare pentru podul G109, scrie sursa citată.

Printre lucrările care urmează a fi efectuate se numără demontarea și reparația grinzilor suprastructurii, executarea zidurilor de gardă noi și refacerea suprafețelor degradate la pile și culei, refacerea căii podului, prin execuția plăcii de suprabetonare, trotuarelor din beton monolit și realizarea îmbrăcămintei din beton asfaltic în două straturi, montarea parapetelor de siguranță și a celor pietonali, protejarea taluzurilor și refacerea sfertului de con pentru prevenirea eroziunii.

Scopul acestor lucrări este restabilirea proprietăților funcționale ale podurilor, asigurând astfel circulația rutieră în condiții de siguranță și confort.

În Republica Moldova sunt în total 6800 de poduri. 877 dintre acestea se află în gestiunea ASD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău