Alte cinci certificate Covid-19 falsificate, depistate la trecerea frontierei de stat

  • 09 Februarie 2022 10:56
Alte cinci certificate Covid-19 falsificate, depistate la trecerea frontierei de stat

În continuare, la trecerea frontierei de stat sunt înregistrate cazuri în care cetățenii folosesc certificate Covid-19 falsificate, pentru a fi scutiți de autoizolare. Doar în ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră au depistat și ridicat cinci teste PCR cu semne clare de falsificare.

La punctul de trecere a frontierei Basarabeasca, în fluxul de călători au fost identificați patru locuitori ai satului Cioc-Maidan, raionul Comrat. Toți dețineau teste PCR Covid-19 contrafăcute. La intrarea în țară, testele cu pricina au fost prezentate de către o mamă, inclusiv și pentru copilul ei care nu se încadra în excepții de la autoizolare, iar alte două persoane – depistate în cadrul controlului suplimentar, efectuat la ieșirea din Republica Moldova.

În urma unei solicitări către presupusa instituție medicală emitentă a acestor documente, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele nu au fost înregistrate ca clienți ai acesteia. A fost confirmat că cetățenii nu au beneficiat de servicii privind efectuarea testelor de depistare calitativă a ARN-ului SARS-CoV-2. 

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au ridicat de la un chișinăuian rezultatul certificat al unui test Covid-19, cu semne de falsificare. Bărbatul intenționa să ajungă în România, unde urma să prezinte acest document. Același tertip folosit, în baza de date a laboratorului medical nu ar figura așa persoană.

În toate cazurile sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău