Alte 28 de cazuri noi, inclusiv a celor patru medici de la Spitalul Republican, depistate cu COVID 19 în R.Moldova

  • 26 Martie 2020 17:59
Alte 28 de cazuri noi, inclusiv a celor patru medici de la Spitalul Republican, depistate cu COVID 19 în R.Moldova

Numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 continuă să crească în Republica Moldova. Astăzi, au fost confirmate încă 28 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, după ce au fost procesate 134 de probe. Dintre acestea, patru cazuri vizează medicii de la Spitalul Clinic Republican, care au fost anterior testați pozitiv cu virusul COVID-19 la o clinică privată, la inițiativa fostului director, Anatol Ciubotaru. Astfel, bilanțul celor infectați se ridică la 177.

Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă. Ea a precizat că din cele 28 de cazuri noi de infecție, trei sunt de import și anume din România și Franța, iar 25 cu transmitere locală.

Ministrul susține că majoritatea cazurilor de transmitere locală s-au înregistrat în Chișinău, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Ștefan Vodă, Orhei, Soroca și în stânga Nistrului. Toate persoanele sunt spitalizate, iar 25 de pacienți așteaptă testele pentru a fi externați.

Viorica Dumbrăveanu a mai informat că 25 de persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă se află în stare satisfăcătoare și în următoarele zile ar putea fi externate.

În același timp, președintele Igor Dodon a anunțat că va veni cu mai multe propuneri la adresa Comisiei pentru Situații Excepționale. Una dintre acestea vizează testarea tuturor medicilor care se află în prima linie, la prezența virusului COVID-19. Este vorba de aproape zece mii de persoane.

De asemenea, urmează să fie testați și colaboratorii Ministerului de Interne, inclusiv, polițiștii de frontieră. Moldovenii care vor reveni de peste hotare, vor fi testați și ei la virusul COVID-19, dar aceștia vor trebui să-și cumpere poliță de asigurare medicală, dacă nu o dețin, a mai spus Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău