Alocații mai mari pentru veteranii și participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl

  • 22 Septembrie 2021 17:51
Alocații mai mari pentru veteranii și participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl

Începând cu 1 octombrie, alocațiile lunare pentru veteranii de război și pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor fi majorate. Guvernul a avizat proiectul de lege cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, înaintate de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

Astfel, de la 1 octombrie, vor fi majorate cu 550 de lei pe lună alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, cât și celor care au dizabilități de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial.

De majorare, cu 250 de lei, vor beneficia veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, care au luptat în Afganistan, cât și soții supraviețuitori.

Cu 250 de lei vor crește și alocațiile pentru persoanele reabilitate și victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990.

Beneficiari sunt peste 30 de mii de oameni. Costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei pentru acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău