Al-Jazeera amenință cu acțiuni în justiție după anunțul închiderii biroului din Ierusalim

  • 07 August 2017 16:24
Al-Jazeera amenință cu acțiuni în justiție după anunțul închiderii biroului din Ierusalim

Canalul de știri cu sediul la Doha, Al-Jazeera, a amenințat cu acțiuni în justiție împotriva Israelului după decizia guvernului israelian de a închide biroul rețelei TV la Ierusalim, informează luni agenția DPA.

"Al-Jazeera denunță această decizie luată de un stat ce pretinde că este singurul stat democratic din Orientul Mijlociu", a declarat postul de știri într-un comunicat difuzat luni, transmite Agerpres.

Duminică, ministrul israelian al comunicațiilor, Ayoub Kara, a anunțat că a cerut biroului de presă al guvernului să anuleze legitimațiile de presă ale reporterilor Al-Jazeera. Kara a adăugat că este în discuții cu furnizorii de televiziune prin cablu și satelit să înceteze difuzarea emisiunilor Al-Jazeera în Israel.

Televiziunea Al-Jazeera, care a fost acuzată în repetate rânduri de părtinire de către autoritățile israeliene, a declarat că "ministrul israelian nu a putut să-și susțină comentariile făcând referire măcar la un buletin de știri sau o situație ce a dovedit că Al-Jazeera nu a fost nici profesionistă și nici obiectivă în timpul relatărilor evenimentelor de la Ierusalim".

Rețeaua qatariotă a mai spus că decizia intervine în contextul unei campanii inițiate de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, care a acuzat Al-Jazeera într-un comunicat de instigare la violențe în reflectarea crizei legate de moscheea al-Aqsa.

Al-Jazeera, un canal principal pentru știri din Israel către lumea arabă și musulmană, a acoperit intens evenimentele legate de tensiunile din Ierusalim după măsurile de securitate israeliene la complexul moscheii al-Aqsa, cunoscut de evrei ca fiind Muntele Templului.

Rețeaua de știri a fost interzisă în mai multe țări — inclusiv Egipt, Irak, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Siria — și a fost acuzată că face propagandă pentru grupurile islamiste, acuzație respinsă de Al-Jazeera.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău