Alimentele care au grijă de sănătatea rinichilor

  • 01 Martie 2016 15:37
Alimentele care au grijă de sănătatea rinichilor

Știai că unele alimente pe care le includem în dietă pot să ofere protecție împotriva afecțiunilor renale? Descoperă în rândurile de mai jos care sunt produsele pe care să le consumi ca să ții la distanță bolile de rinichi.

Conopidă

Cu un conținut mare de vitamina C, fibre și acid folic, conopida face parte din lista de legume recomandate persoanelor care au probleme renale. Ea conține glucosinolați și tiocianați, substanțe ce ajută la eliminarea rapidă a compușilor toxici din organism. Potrivit ultimelor studii în domeniu, consumul frecvent de conopidă este asociat cu menținerea eficientă a funcției renale.

Varză

Consumat ca atare sau în combinație cu alte alimente, varza se numără printre legumele care protejează sănătatea rinichilor. Conținutul ridicat de fitochimicale ajută la reducerea acțiunii radicalilor liberi din mediul înconjurător, factori ce afectează sănătatea organismului.

Inclusă în alimentație, varza aduce aportul necesar de vitamina K, C, dar și de fibre. Mai mult, leguma are un conținut redus de potasiu, ceea ce aduce beneficii pentru persoanele cu probleme renale.  

Alimente pentru probleme cu rinichii - Ardei gras roșu

Consumat ca atare, fiert, prăjit sau umplut, ardeiul gras roșu se numără printre legumele care ajută la îmbunătățirea funcției renale. El este o sursă importantă de vitamina C, A, B6, acid folic și fibre. Substanțele din ardei favorizează eliminarea toxinelor din sânge, ceea ce aduce beneficii în cazul persoanelor diagnosticate cu boli de rinichi.  

Albuș de la ou

Din alimentația celor cu probleme renale nu trebuie să lipsească și albușul de ou, sursă importantă de proteine sănătoase, dar care au un conținut mai mic de fosfor.

De exemplu: 2 albușuri conțin aproximativ 7 grame de proteine, 110 mg sodiu, 108 mg potasiu și 10 mg de fosfor. În schimb, în bolile renale nu sunt recomandate și gălbenușurile. Ele au un conținut mai ridicat de fosfați, ceea ce favorizează apariția calculilor renali.

Ce alte alimente au grijă de sănătatea rinichilor

-    peștele

-    sucul natural de fructe

-    uleiul de măsline

-    alte fructe (mere, afine, zmeură, cireșe, căpșuni, struguri)

-    alte legume (fasole verde, mazăre, morcov, dovlecei).

Sursa: www.clicksanatate.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău