Alimentarea cu apă și curent, restabilită la Kiev, la o zi după un val de atacuri ruse cu rachete

  • 01 Noiembrie 2022 11:57
Alimentarea cu apă și curent, restabilită la Kiev, la o zi după un val de atacuri ruse cu rachete

Alimentarea cu apă și curent electric a fost 'restabilită' în întreaga capitală Kiev, la o zi după un val de atacuri cu rachete lansat de Rusia, care a provocat întreruperi masive, a indicat marți primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, citat de AFP.

Alimentarea cu apă și electricitate 'a fost integral restabilită', a declarat Kliciko pe rețeaua de socializare Telegram.

Loviturile masive rusești împotriva infrastructurii ucrainene luni dimineață au privat de apă circa 80% dintre locuitorii capitalei ucrainene, în timp ce 350.000 de locuințe au rămas fără curent electric, transmite AGERPRES.

Întreruperile programate de electricitate vor continua totuși la Kiev 'pentru că deficitul sistemului electric, după atacurile barbare ale agresorului, este important', a avertizat Kliciko, în timp ce sirenele de alarmă aeriană s-au auzit din nou marți dimineață în capitala ucraineană.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat luni 55 de rachete de croazieră, 22 de rachete S-300 și drone de luptă într-un val de lovituri de-a lungul țării vizând cel mai adesea infrastructuri energetice.

Aceste lovituri au fost printre 'cele mai masive efectuate pe teritoriul nostru de armata Federației Ruse', a acuzați marți consilierul președinției ucrainene, Oleksii Arestovici.

El a salutat îmbunătățirea apărării antiaeriene a țării, datorită căreia 'distrugerile nu au fost într-atât de critice pe cât puteau să fie'.

Loviturile de luna trecută au distrus aproximativ o treime din capacitatea energetică a Ucrainei înaintea venirii iernii, potrivit autorităților ucrainene, care continuă să-i îndemne pe cetățeni să-și reducă consumul de curent pe cât de mult posibil. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău