Aliații lui Alexei Navalnîi lansează un apel la proteste masive pe 21 aprilie

  • 19 Aprilie 2021 10:07
Aliații lui Alexei Navalnîi lansează un apel la proteste masive pe 21 aprilie

Aliații principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, încarcerat și în greva foamei, au lansat duminică un apel către ruși să iasă la proteste pe 21 aprilie pentru „a salva viața” opozantului, grav bolnav, potrivit susținătorilor săi.

„Nu mai este timp, a venit timpul să acționăm. Numai este vorba numai de libertatea lui Navalnîi, ci de viața lui. În acest moment, este pe cale de a fi ucis în colonia penitenciară și nu mai putem aștepta”, a scris pe Facebook mâna dreaptă a opozantului, Leonid Volkov, potrivit Agerpres.

Această manifestație, fixată pentru miercuri la ora 19.00 (16.00 GMT), este organizată în aceeași zi ca discursul anual al președintelui Vladimir Putin în fața celor două camere ale Parlamentului, în cadrul căruia va evoca „obiectivele” pentru dezvoltarea Rusiei și alegerile legislative din toamnă.

„Sunați-vă toți prietenii și ieșiți în piețele centrale. Duceți-vă în cel mai mare oraș în care puteți ajunge miercuri seară”, a adăugat Volkov, făcând apel la ruși să participe la „bătălia finală” între „bine” și „răul absolut”.

„Putin interzice explicit orice activitate a opoziției în Rusia. Asta înseamnă că această adunare ar putea deveni ultima din țară în anii următori. Dar este în puterea noastră să schimbăm asta”, a adăugat el, făcând apel la compatrioții său să nu le mai fie frică.

Medici apropiați de Alexei Navalnîi au declarat sâmbătă că se tem ca nu cumva opozantul să facă „dintr-un minut în altul” un stop cardiac, din cauza nivelului „critic” al concentrației de potasiu din sânge. Ei au făcut apel, într-o scrisoare adresată administrației taberei penitenciare de la Pokrov, unde este încarcerat, să-l plaseze imediat la terapie intensivă.

 

Navalnîi a încetat să se alimenteze pe 31 martie pentru a protesta împotriva condițiilor proaste de detenție, acuzând administrația penitenciară că îi refuză accesul la un medic și la medicamente, în condițiile în care el suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaților săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău