Alianța pentru Unirea Românilor se lansează în Republica Moldova

  • 25 Martie 2021 16:22
Alianța pentru Unirea Românilor se lansează în Republica Moldova

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul parlamentar condus de George Simion și de Claudiu Târziu, se lansează în Republica Moldova, transmite InfoPrut.ro.

Evenimentul va avea loc la Chișinău sâmbătă, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. În același context va fi inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, notează sursa citată.

Am lansat Alianța pentru Unirea Românilor în țară pe 1 decembrie 2019, de Ziua Marii Uniri, iar acum a venit momentul să ieșim în întâmpinarea fraților noștri de peste Prut, ai căror înaintași au votat primii Unirea cu România, la 27 martie 1918, și să le oferim platforma necesară realizării dezideratului lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion și Doina Aldea Teodorovici și tuturor românilor patrioți: Reîntregirea națională. Vom sta la dispoziția celor care doresc să refacem unitatea națională, acum și fizic, la biroul parlamentar din Chișinău, și îi așteptăm alături de noi în AUR Republica Moldova”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Lansarea la Chișinău a Alianței pentru Unirea Românilor are loc în contextul în care formațiunile de pe scena politică din Republica Moldova care susțin că urmăresc interesul cetățenilor au dovedit în ultimii 30 de ani că acționează contrar acestui interes și vine să impulsioneze unirea celor care își doresc să se facă dreptate pentru Republica Moldova.

Totodată, AUR va avea personalitate juridică și în Republica Moldova și ca urmare a situației absurde, recent petrecute la frontiera de pe Prut, când  autoritățile de la Chișinău nu i-au permis lui George Simion accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Parlamentarul, invitat în Republica Moldova de deputați din Comisia pentru integrare europeană de la Chișinău, dorea să participe la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Lucrătorii vamali l-au informat pe demnitar că are interdicție în Republica Moldova până în 2023, iar președintele Maia Sandu, prin intermediul presei, că acesta va trebui să apeleze la instanță pentru a-i fi ridicată interdicția. Cu acest prilej, copreședintele AUR George Simion a promis că va reveni în Republica Moldova pe cale politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,29
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
23
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău