Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din R.Moldova a lansat un Ghid al Micului Business. Ce informații conține

  • 21 Iulie 2020 13:12
Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din R.Moldova a lansat un Ghid al Micului Business. Ce informații conține

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova a lansat un Ghid al Micului Business, un instrument care oferă informații utile privind inițierea și dezvoltarea unei afaceri. Îndrumarul este destinat micilor antreprenori care în prezent nu dispun de un set complet de informații despre modul cum să lanseze o afacere și cum funcționează aceasta.

Elena Burlacu vrea să-și deschidă o afacere, dar recunoaște că acest lucru este destul de anevoios, din cauză că nu dispune de suficientă informație privind pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a-și dezvolta o afacere de succes.

Sunt viitor antreprenor la început de cale și este foarte greu. Noi, inițial, nu știam ce formă juridică ne alegem, cum procedăm, ce trebuie să prezentăm Inspectoratul Fiscal, cum înregistrăm ștampila. Acest ghid este destul de detaliat, sugestii ce trebuie să știm în diferite cazuri, a spus Elena Burlacu.

Pentru a ajuta micii antreprenorii, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova a lansat Ghidul Micului Business. Potrivit directorului executiv al organizației, Liliana Busuioc, îndrumarul este o foaie de parcurs pentru cei care vor să se lanseze în domeniul afacerilor. 

Persoana care vrea să se lanseze pe calea antreprenoriatului în Republica Moldova trebuie să cunoască un spectru foarte larg de informație, începând de la tot cadru de reglementare precum ce formă organizatorică juridică să alegi, unde să-ți setezi adresa legală, cum îți angajezi contabilul, care este procesul de raportare, care sunt autorizațiile pe care trebuie să le obții pe de o parte, pe de altă parte fiecare antreprenor trebuie să cunoască cum își poziționează afacerea ca nișă, cum își găsește clienții, cum își face un plan de marketing. Și în acest sens este extrem de dificil pentru fiecare persoană care vrea să se lanseze o afacere să găsească toată această informație. Deobicei, toată această informație este foarte împrăștiată. Și atunci fiecare se descurcă cum poate. În acest proces foarte des pot apărea erori care îi pot costa foarte mult, ulterior, pe antreprenori, a precizat Liliana Busuioc.

Întreprinderile mici și mijlocii constituie 98 la sută din totalul întreprinderilor din Republica Moldova. 60 la sută din forța de muncă din economia națională este angajată în cadrul IMM-urilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău