Alexis Tsipras a făcut apel la biserica ortodoxă sa să dea dovadă de reținere în privința numelui Macedoniei

  • 12 Ianuarie 2018 09:15
Alexis Tsipras a făcut apel la biserica ortodoxă sa să dea dovadă de reținere în privința numelui Macedoniei

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a făcut apel vineri la biserica ortodoxă din țara sa să dea dovadă de reținere în privința numelui Macedoniei, care face obiectul unor negocieri între Atena și Skopje, transmite Agerpres.

Cu o zi în urmă, biserica greacă s-a opus oricărui compromis privind numele de Macedonia, același cu al unei provincii din nordul Greciei. Macedonia a fost primită în ONU sub denumirea de Fosta Republică Iugoslavă Macedonia (FYROM), reamintește AFP.

Grecia consideră că denumirea simplă de Macedonia implică pretenții teritoriale asupra provinciei sale cu același nume și ar trebui adăugat, pentru țară, un termen geografic distinctiv, cum ar fi "Macedonia de Nord". Opoziția Greciei, din cauza acestei dispute, constituie un obstacol în calea aderării Macedoniei la Uniunea Europeană și la NATO.

Joi, ministrul grec de externe Nikos Kotzias s-a întâlnit la Salonic cu omologul său macedonean, în încercarea de a relua eforturile diplomatice în vederea unui compromis, informează Reuters. Miercurea viitoare, cele două părți vor discuta cu un mediator din partea Organizației Națiunilor Unite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău