Alexei Gherțescu va fi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței

  • 16 Februarie 2022 08:00
Alexei Gherțescu va fi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței

Avocatul Alexei Gherțescu va fi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței. Astăzi candidatul va fi audiat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, după care urmează votul în plenul Parlamentului, transmite IPN.

„Alexei Gherțescu este avocat de profesie, specializat în dreptul afacerilor și are o pasiune aparte pentru dreptul concurenței. Sunt sigur că va face față. Are experiență internațională, inclusiv în organizații internaționale. Mă bucur când profesioniști decid să accepte invitațiile noastre de a se alătura serviciului public și să contribuie, să ajute această țară să evolueze în direcția corectă”, a scris Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, deputat PAS, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit pro.juridicemoldova.md, Alexei Ghertescu este managing partner al Societății civile de avocatură „Gherțescu Rogac”. În 2003 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova, iar în 2006 a obținut titlul de magistru în drept, la aceeași instituție. A început cariera în cadrul firmei de avocatură „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, după care a continuat activitatea profesională în calitate de consultant juridic la o companie de comerț în domeniul construcțiilor.

A devenit avocat licențiat din 2006. În perioada 2013-2015 a predat dreptul concurenței la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Între anii 2015-2019 a activat la Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (în cadrul Unității de implementare a proiectelor în domeniul justiției și drepturilor omului), după care în 2019 a revenit la activitatea de avocat.

În perioada în care a activat la PNUD Moldova, a participat în diferite proiecte legate de reforma în domeniul justiției în Republica Moldova. A fost implicat nemijlocit în reformarea proceselor și metodologiilor de instruire a judecătorilor și procurorilor la Institutul Național al Justiției. La momentul actual continuă cooperarea cu diferiți parteneri de dezvoltare în cadrul proiectelor dedicate reformei justiției și dezvoltării profesiilor juridice în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău